WIA-instroom fors gestegen
Verzuim bij Agile werken
Sociale Zekerheid: een onderwerp voor de OR
Verbetering uitvoering WW nodig
 
el Sociale Zekerheid verandert
el Hulp bij een correcte uitvoer van de WIA
el Wetsvoorstel aanpassing no-risk polis
WIA-instroom fors gestegen

De WIA-instroom is de laatste 6 jaar nog nooit zo hoog geweest als in 2016. Dit heeft mogelijk gevolgen voor uw WGA-premie. Hoe valt deze stijging te verklaren en wat zijn de verwachtingen?

Lees hier verder

Verzuim bij Agile werken: hoe aan te pakken? 
Wat gebeurt er met het verzuim bij organisaties die zijn overgegaan op Agile werken? Het beleggen van verschillende belangrijke taken aangaande inzetbaarheid, binnen een team van mensen die hier niet in gespecialiseerd zijn, blijkt een lastig issue.

Lees er meer over in deze blog

Sociale Zekerheid, zeker een onderwerp voor de OR
Dat een correcte uitvoer van de Sociale Zekerheid van groot belang is voor werkgever én werknemer, weet iedereen. Welke rol kan de OR hierin spelen?

Lees hier meer

Verbetering uitvoering WW nodig
Ex-werknemers van overheidsinstellingen die in de WW zijn geraakt, worden nog niet voldoende op weg geholpen naar een nieuwe baan. Zowel werkgever als werknemer moeten zich hiervoor inspannen.

Lees hier verder

Sociale Zekerheid verandert
De werkgever wordt steeds meer zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van Sociale Zekerheid. Dat vergt kennis en inspanningen maar biedt ook kansen.

Whitepaper

Hulp bij een correcte uitvoer van de WIA
De WIA-uitvoer vereist een nauwkeurige administratie. Daarnaast heeft u als werkgever een aantal verplichtingen waar u aan moet voldoen. Hoe krijgt u grip op dit proces? 

Meer hierover lezen

Wetsvoorstel aanpassing no-risk polis
Er is een wetsvoorstel ingediend om de no-risk polis aan te passen met als doel de arbeidsmarktpositie van 50-plussers te verbeteren.

Lees hier verder

Bezoek de Robidus website
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van Robidus.
Bekijk online | Contact | Profiel wijzigen | Afmelden