"Bedrijven laten miljoenen liggen"
Subsidie inzetbaarheid werknemers 
ERD: Politiek en werkgevers delen ervaringen
Vereenvoudiging Wet banenafspraak
 
No-risk polis voor oudere werkloze
Positieve kant minder overheidsbemoeienis
Ontdek het SV Service Center
Wist u dat...
"Bedrijven laten miljoenen euro's aan subsidies onbenut"
Werkgevers benutten heel veel premies en subsidies rond Sociale Zekerheid niet. Een gemiddelde organisatie ontvangt 0,7% van de loonsom aan subsidies, kortingen en andere regelingen. Uit de Robidus benchmark blijkt dat 1,1% haalbaar is. Bij een gemiddelde loonsom van vijftig miljoen euro betekent dit dat een bedrijf per jaar 200.000 euro laat liggen.

Lees het hele artikel

Subsidie om inzetbaarheid van werknemers te vergroten
Werkgevers kunnen maximaal tienduizend euro subsidie krijgen voor projecten die de inzetbaarheid van werknemers vergroot. Werknemers zullen steeds langer door moeten werken en de gemiddelde leeftijd van hen stijgt. Aanvragen kunnen van 14 t/m 25 november 2016 ingediend worden bij het Agentschap SZW.
Meer informatie
ERD: Politiek en werkgevers delen ervaringen
Het WGA-eigenrisicodragerschap gaat per januari a.s. flink op de schop. Reden voor Robidus om beleidsmakers, Tweede Kamer vertegenwoordigers en grote werkgevers bij elkaar te brengen om ervaringen uit te wisselen. Uit de discussie blijkt dat eigenrisicodragers meer eigen regie willen in woord én daad, een uitbreiding van de doelgroep voor de no-risk polis en minder conflicterende wetgeving.

Lees hier meer

Vereenvoudiging Wet banenafspraak
Mensen bij wie op de werkplek wordt vastgesteld dat zij niet het wettelijk minimumloon kunnen verdienen, worden waarschijnlijk opgenomen in het doelgroepregister, via de zogenaamde Praktijkroute. Gevolg van deze Praktijkroute is ook dat de no-risk polis op deze doelgroep van toepassing wordt.
Lees verder
Wist u dat...
... Robidus branchewinnaar is geworden van de Succes Award?

Meer hierover

No-risk polis voor oudere werkloze
Om de financiële risico’s van werkgevers te beperken wil de overheid vanaf 1 januari 2017 de no-risk polis inzetten voor werklozen vanaf 56 jaar. Dit betekent dat de werkgever gecompenseerd wordt voor de loondoorbetalingsverplichting na 13 weken ziekte voor werknemers van 56 jaar of ouder.

Lees verder

De positieve kant van minder overheidsbemoeienis
Sinds de overheid zich steeds verder terugtrekt uit het sociale vangnet, is veel kritiek geuit op het nieuwe sociale stelsel. Maar dat het nieuwe stelsel financieel voordeel oplevert, lijken maar weinig mensen te beseffen. Ongeveer de helft van de totale loonsom staat vast en daar is dus niets aan te veranderen. Op de andere helft is invloed uit te oefenen. Met goed beleid is tot wel 20 procent van die kosten aan besparingen te realiseren.

Hoe zit dit?

Ontdek het SV Service Center
Bekijk wat er in de praktijk allemaal komt kijken bij de uitvoering van SV-regelingen. 


Bekijk de film

Bezoek de Robidus website
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van Robidus.
Bekijk online | Contact | Profiel wijzigen | Afmelden