Wegwijs door het woud van subsidies
Wijziging Subsidieregeling Praktijkleren
Koppeling HRControlNet en UWV verbeterd
 
Samenvoeging WGA
Benut premiekorting voor oudere werknemers
Wist u dat...
Wegwijs door het woud van subsidies
Bekijk het vanuit een breed perspectief: Met de extra opbrengsten uit compensatieregelingen financiert u uw inzetbaarheidsbeleid en kunnen uw HR-medewerkers zich focussen op de HR-strategie. Benut subsidies, kortingen, vangnet- en stimuleringsregelingen om uw risico's te beperken en iedereen een eerlijke kans te geven om hun eigen inkomen te verdienen.

Bekijk hier de tips

Wijziging Subsidieregeling Praktijkleren
Met de Subsidieregeling Praktijkleren (SPL) wil de overheid werkgevers stimuleren tot het bieden van praktijkleerplaatsen. De regeling is nu aangepast zodat deze beter aansluit bij het huidige opleidingsaanbod, de arbeidsmarkt en stimuleringsregelingen.
Lees hier meer
Koppeling HRControlNet en UWV verbeterd

HRControlNet heeft een koppeling met UWV. Via deze koppeling worden alle verzuimmeldingen digitaal doorgegeven aan UWV en worden de meldingen automatisch opgeslagen in HRControlNet. UWV en HRControlNet hebben de koppeling aangepast om beter uitgerust te zijn voor de toekomst. 


 
Bezoek de Robidus website
Wist u dat...
... indien een derde verantwoordelijk is voor een ongeval van uw medewerker u uw loondoorbetalingsverplichting en overige kosten kunt beperken middels het zogenaamde regresrecht?
Hoe zit dit precies
Samenvoeging WGA:
Maak uw keuze vóór 1 oktober
Het samenvoegen van de WGA-vast en de WGA-flex tot één financieringsregeling per 1 januari 2017 brengt voor werkgevers een belangrijk keuzemoment met zich mee: dekken zij hun risico's publiek af via UWV of regelen zij hun WGA-lasten zelf door middel van het eigenrisicodragerschap? Vooruitschuiven van de keuze kan niet, werkgevers moeten iets doen vóór 1 oktober 2016.

Lees verder

Benut premiekorting voor oudere werknemers
Specifieke compensatieregelingen voor mensen met een handicap zijn bekend. Maar wist u dat u ook korting krijgt op uw werkgeverslasten als u een oudere in dienst neemt? De premiekorting oudere werknemers geldt voor werknemers van 56 jaar of ouder die, direct voordat zij bij u in dienst kwamen, recht hadden op een werkloosheids-, arbeidsongeschiktheids- of bijstandsuitkering.

Lees verder

Agenda
Wat is het recept voor het succes van ons SV Service Center? Doe inspiratie op! Ontdek zelf hoe ons SV Service Center efficiënt omgaat met SV-regelingen:

Kijkje in de Keuken van het SV Service Center
Donderdag 13 oktober      :     8.30 - 11.30
Donderdag 17 november  :   13.30 - 16.30
Donderdag 15 december  :     8.30 - 11.30
Meer informatie
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van Robidus.
Bekijk online | Contact | Profiel wijzigen | Afmelden