Keuzemoment collectieve zorgverzekering
Gezamenlijke belangen
Niet-medische interventies ook vergoed
Wist u dat...
el Completere dekking tegen lagere premie
el Lager verzuim door preventie
el 50% verzuim heeft geen medische oorzaak
Analyse zorgcollectief
Keuzemoment collectieve zorgverzekering
De opmaat naar de zorgverzekeringen zal direct na de zomervakantie weer aanvangen. Reclames zullen iedereen oproepen kritisch te kijken naar de zorgverzekeringen. Maar ook vanuit uw rol als werkgever is een kritische blik op de collectieve zorgverzekering van belang. Is de premie nog marktconform? Sluit de verzekering nog aan bij uw verzuimproblematiek? Bevat het collectief mogelijkheden om preventies en interventies te realiseren om zo uw medewerkers inzetbaar te houden? 
Gezamenlijke belangen
De belangen van werknemer, werkgever en zorgverzekeraar liggen in elkaars verlengde als het gaat om gezondheid en vitaliteit. Vanuit dat gezamenlijk belang speelt de werkgever een rol in het selecteren van een goede collectieve zorgverzekering. Bijvoorbeeld door het zorgcollectief meer inhoud te geven vanuit de belangrijkste verzuimoorzaken die binnen het bedrijf spelen. Dit voordeel ervaren steeds meer werkgevers.
Lees het praktijkverhaal
Ook niet-medische interventies worden vergoed
Een goede zorgverzekering draagt bij aan een snelle en juiste interventie bij (dreigend) verzuim. Dit gaat verder dan extra behandelingen fysiotherapie. Denk aan ondersteuning bij financiële problemen, begeleiding om je leven op orde te krijgen na een echtscheiding, rouwverwerking etc.
Lees meer
Bezoek de Robidus website
Wist u dat...
… de dekking van een zorgverzekering steeds belangrijker wordt bij de keuze van een verzekeraar? Vorig jaar liet 34% hun keuze afhangen van de dekking, nu is dat 41%. De premie is het meest bepalend voor 49% (was 61%).
 
Bron: Autoriteit Consument & Markt (ACM)

 
Completere dekking tegen lagere premie
Iedereen moet een zorgverzekering afsluiten, dat is duidelijk. U als werkgever kunt daar, vanuit uw zorgplicht, een bijdrage aan leveren. Een scherp tarief en een goede dekking zijn daarbij van groot belang. Door de schaalgrootte van een collectief kunnen u en uw medewerkers diverse voordelen zowel qua kosten als qua dekking realiseren.
Lager verzuim door preventie en interventie
Steeds vaker stellen zorgverzekeraars werkgeversprogramma's beschikbaar die gericht zijn op het verhogen van de inzetbaaarheid. Zo kunt u uw verzuim aanzienlijk beperken indien u uw zorgcollectief inricht op basis van de belangrijkste verzuimoorzaken en meest ingezette interventies binnen het bedrijf.
Lees onze drie tips
50% van verzuim heeft geen medische oorzaak
Bedrijfsartsen stellen dat het grootste deel van het arbeidsverzuim geen medische oorzaak heeft.
Lees verder
Analyse zorgcollectief
Wilt u structureel werken aan de inzetbaarheid van uw medewerkers? Kies dan een zorgverzekering die u ondersteunt bij uw ambities. De Robidus specialisten begrijpen de problematiek van duurzame inzetbaarheid en kennen de mogelijkheden om die te beïnvloeden.
Maak een vrijblijvende afspraak
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van Robidus.
Bekijk online | Contact | Profiel wijzigen | Afmelden