MVO People beleid
Quick-scan SV-regelingen
Werkgever aan het woord: Sanquin
el Subsidieregeling Praktijkleren
el Privacywetgeving zorgt voor ongelijke kansen
el Seminar Het NIEUWE eigenrisicodragen
MVO People beleid kan zonder extra kosten of risico
Een werkgever kan, zonder risico of extra kosten, invulling geven aan het MVO-beleid met betrekking tot ‘people’. Uit onderzoek blijkt echter dat de gemiddelde werkgever slechts 65 procent van alle stimuleringsregelingen benut. De opvatting blijft daardoor bestaan dat medewerkers uit specifieke doelgroepen ‘te duur’ zijn of ‘teveel risico’ met zich meebrengen. Echter, bij optimale benutting van alle overheidsregelingen blijkt dit niet juist te zijn.
Lees verder
Quick-scan SV-regelingen: Benut u alle mogelijkheden?
Hoeveel kunt u ontvangen aan subsidies, kortingen en compensatieregelingen? Robidus berekent op basis van slechts enkele bedrijfsgegevens gecombineerd met een aantal benchmark gegevens hoeveel geld u zou kunnen ontvangen uit subsidies, premiekortingen en andere compensatie- en stimuleringsregelingen. 
Doe de quick-scan
Werkgever aan het woord: Sanquin
Sanquin is een wereldwijd erkend topinstituut. HR directeur Rob Lijten: “Hoe stuur je een bedrijf, zeker een inhoudsgedreven als het onze in een dynamische omgeving? De wet- en regelgeving is zo uniek en verandert ook zo snel, dat je daar nauwelijks intern mensen voor aan kunt nemen. Je moet als organisatie niet overal expertise over willen opbouwen. Soms is er donorbloed nodig voor een optimale conditie.”
Lees het hele interview
Bezoek de Robidus website
Wist u dat...
… het WGA-stelsel verandert per 1 januari 2017? De Wet verbetering hybride markt WGA is aangenomen. De focus komt te liggen op re-integratie in plaats van de WGA-premie.
Lees verder
Subsidieregeling Praktijkleren
Heeft u in het schooljaar 2015-2016 een leerwerkplaats aangeboden aan een leerling? Dan heeft u wellicht recht op de Subsidieregeling Praktijkleren (SPL). Het maximum subsidiebedrag is € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of leerwerkplaats. Uw digitale aanvraag moet voor 15 september 2016 ingediend zijn.
Meer hierover
Privacywetgeving zorgt voor ongelijke kansen
Door de steeds strenger wordende privacywetgeving is het voor veel bedrijven onmogelijk de juiste subsidie aan te vragen, omdat zij niet aan werknemers mogen vragen onder welke vangnetbepaling ze vallen. Hierdoor kiezen werkgevers eerder voor een werknemer die voor honderd procent inzetbaar is, dan voor een kandidaat waar onduidelijkheid over bestaat.
Meer informatie
Seminar
Het NIEUWE eigenrisicodragen

De WGA verandert! Aanpassing regelgeving betekent heroverweging keuzes
Tijdens een interactief seminar zullen de Robidus specialisten u inzicht geven in het nieuwe eigenrisicodragerschap (ERD). Dit gratis seminar is bedoeld voor HR en Finance professionals.

25 augustus:
13.30 - 16.30 uur

Meer informatie 

U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van Robidus.
Bekijk online | Contact | Profiel wijzigen | Afmelden