Bekendheid no-risk status loont
Verruiming beslistermijn WGA-ERD
Zieke werknemer kost € 230 per dag
el 2e spoor niet meer altijd verplicht
el Geen tijd voor de strategische thema's?
el Aanpassing vervroegde IVA-keuring
Bekendheid met no-risk status beperkt financiële risico’s
Veel werkgevers vinden de uitvraag naar een doelgroepstatus van een medewerker een heikel onderwerp. Begrijpelijk, maar het kunnen toepassen van bijvoorbeeld de no-risk polis bespaart werkgevers erg veel geld. Dus de moeite waard om iemand zijn/haar status uit te vragen.
Meer informatie
Beslistermijn WGA-ERD waarschijnlijk verruimd
Werkgevers die reeds eigenrisicodrager zijn en dit ook willen blijven krijgen mogelijk langer de tijd om de aanvraag in te dienen. Minister Asscher is voornemens om de uiterste termijn voor hen te verruimen, van 1 oktober naar 31 december.
Meer hierover
Zieke werknemer kost gemiddeld
€ 230 per dag
Volgens berekeningen van TNO kost het doorbetalen van het loon van een zieke werknemer gemiddeld € 230,- per dag. Middels goede financiering kunt u de grootste risico’s afdekken, maar het is nog beter om ziekteverzuim te voorkomen en te beperken.
Grip op verzuim krijgen
Aanpassing vervroegde IVA-keuring
De vervroegde IVA-aanvraag was tot nu toe voorbehouden aan werknemers. Minister Asscher heeft besloten dat werkgevers nu ook een vervroegde IVA-keuring kunnen aanvragen. Dit betekent voor hen een lastenverlichting op administratief en financieel terrein.
Lees meer hierover
Wist u dat...
… alle werkgevers minimaal drie jaar bij UWV verzekerd moeten zijn alvorens zij (weer) WGA-eigenrisicodrager kunnen worden?
Lees verder
2e spoor niet meer altijd verplicht
Persoonlijk casemanagement is cruciaal om de inzet van zieke werknemers te bespoedigen. Maar soms zijn er geen re-integratiemogelijkheden. In die gevallen is het 2de spoor traject niet langer verplicht.
Meer over deze wijziging
Bezoek de Robidus website
Geen tijd voor de strategische thema's?
Strategische thema’s als duurzame inzetbaarheid staan tegenwoordig bovenaan de HR-agenda. Maar tijd en capaciteit voor een goede invulling van deze thema’s ontbreken vaak. Kortom, HR komt in een spagaat.
Wat kunt u doen?
Event
'Kijkje in de Keuken'
Wat is het recept voor uitvoeren SV-regelingen?
Unieke rondleidingen op het SV Service Center:
16, 21 en 28  juni:
08.30 - 11.30 uur
en 21 juni van 13.30 tot 16.30 uur

Meer informatie 

U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van Robidus.
Bekijk online | Contact | Profiel wijzigen | Afmelden