WGA-proof: 10 tips
Verzuim beïnvloedt vitaliteit organisatie
Drempel aanname arbeidsbeperkten verlaagd
 
De sociale zekerheid in 2030
Ziek worden kan het beste in Nederland
Onvoorbereid op meldplicht datalekken
10 tips om uw organisatie WGA-proof te maken
Vanaf 1 januari 2017 bent u verantwoordelijk voor zowel de vaste- als de flexibele zieke werknemers. Een verhoogd risico dus. Om deze zoveel mogelijk af te dekken geven wij u 10 tips.
Bekijk hier de tips
'Verzuimcijfer zegt alles over vitaliteit van je organisatie'
Het verzuim binnen het Martini Ziekenhuis is fors aangepakt. In gesprek gaan met het personeel en preventief beleid voeren speelden een grote rol. En dat heeft het ziekenhuis geen windeieren gelegd, het verzuimpercentage is aanzienlijk gedaald: ‘Dat is het verschil tussen zwarte en rode cijfers. Het verschil tussen een (financieel) gezond en ongezond ziekenhuis’, aldus Sjoerd van der Zee, stafdirecteur P&O.

Lees het interview
Drempel aanname arbeidsbeperkten verlaagd

De spelregels voor het aannemen van arbeidsbeperkte werknemers worden versoepeld. De wijzigingen volgen op klachten van overheden en werkgevers over de bureaucratie die gepaard gaat met de banenafspraak. Alhoewel de wijzigingen pas na de zomer (2016) bij de Tweede Kamer worden ingediend, mogen de betrokken partijen daar nu al op vooruitlopen.

Spelregels

De sociale zekerheid in 2030

De Nederlandse sociale zekerheid is volledig geprivatiseerd en geïndividualiseerd en ligt op het bord van werkgever én werknemer. Dit is nu nog geen realiteit maar dat zou zomaar eens zo kunnen zijn in 2030. De sociale zekerheid in Nederland is anno 2016 sterk aan het veranderen, wat staat ons nog te wachten?

Lees onze visie
Ziek worden het meest gunstig in Nederland
Nederland is een van de meest genereuze landen wat betreft de sociale zekerheid. Zieke werknemers ontvangen de meeste voorzieningen en financiële steun in Nederland, waarvoor de werkgever veel verantwoordelijkheid draagt.
Bekijk hier het onderzoek
Bezoek de Robidus website
Organisaties onvoorbereid op meldplicht datalekken
Hoewel organisaties aangeven zich verantwoordelijk te voelen voor de bescherming van de persoonsgegevens van klanten en werknemers, blijkt dit niet altijd uit de praktijk. Maar liefst 84% van de organisaties is niet goed voorbereid op de meldplicht datalekken, met alle gevolgen van dien. 

Zo kunt u zich voorbereiden
Wist u dat...
... niet de uitbetaling van een ZW-uitkering, maar het recht op een ZW-uitkering bepalend is voor de toerekenbaarheid van een WGA-uitkering?
Hoe zit dit precies

Save the date
Dit jaar organiseren we wederom de HRControlNet gebruikersdagen. Reserveer alvast een van de onderstaande data in uw agenda.

HRControlNet gebruikersdagen
Dinsdag 31 mei - Haarlem
Donderdag 2 juni - Apeldoorn
Dinsdag 7 juni - Eindhoven
Verder informatie volgt nog.
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van Robidus.
Bekijk online | Contact | Profiel wijzigen | Afmelden