Einde ongelijkheid subsidies
 
Blokker over verzuim
 
Strengere eisen privacybescherming
Voorkom onnodige kosten na ontslag
 
Compensatie arbeidsbeperkte werknemers
 
 
Einde ongelijkheid subsidies
De stimuleringsmaatregelingen voor het aannemen van werknemers uit specifieke doelgroepen zijn per 1 januari 2016 gelijk getrokken. Echter, voor veel werkgevers is het vaststellen van de status van werknemers lastig. Hierdoor maken zij niet optimaal gebruik van de geldende regelingen en subsidies én lopen zij bovendien risico op financiële sancties.

Meer over de doelgroepen
Blokker over verzuim
Bij Blokker maakte het verzuimpercentage in eerste instantie weinig indruk. In euro's uitgedrukt stond het direct op de agenda van de Raad van Bestuur. P&O manager Lieske van den Bosch schrok vooral van het feit dat de verschillende dochterondernemingen allemaal hun eigen wijze hadden voor het berekenen van het verzuimcijfer en het anders administreren van de processen.
Lees het interview
Voorkom onnodige kosten na ontslag
Het is belangrijk uw ex-werknemers actief te begeleiden bij de aanvraag van een WW-uitkering. Zodra de WW-uitkering is toegekend vervalt de toerekenbaarheid van een eventuele ZW-uitkering aan de voormalige werkgever.
Lees verder

Wist u dat...
... u middels de dashboards in HRControlNet in één oogopslag ziet hoe uw organisatie ervoor staat? Zo houdt u grip op uw kosten en risico's.
Bekijk hier een voorbeeld

Strengere eisen privacybescherming
Compliancy wordt steeds belangrijker. Heeft u te kampen gehad met een hackpoging of inbraak? Of is er een mail met gevoelige informatie naar de verkeerde personen verstuurd? Dan kan dit gezien worden als een datalek.
Lees meer over de nieuwe wet
Bezoek de Robidus website
Stimulans aannemen arbeidsbeperkte werknemers
Wanneer u werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst neemt, ontstaat het recht op loonkostensubsidie. Het verschil tussen iemand zijn arbeidsproductiviteit (de loonwaarde) en het wettelijke minimumloon wordt gecompenseerd door de gemeente. U ontvangt tevens een vergoeding van de werkgeverslasten.
Meer over de regelingen
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van Robidus.
Bekijk online | Contact | Profiel wijzigen | Afmelden