VolkerWessels: hoe blijven mijn werknemers inzetbaar voor de arbeidsmarkt?
Verbetering hybride stelsel financiering WGA
    Wie betaalt de hoge kosten voor niet-werkgerelateerd verzuim?
    De drie belangrijkste wijzigingen van de WWZ
    Versoepeling premiekorting jongeren
Voorkom uitval door te sturen op arbeidsmobiliteit
 
 
 
VolkerWessels: hoe blijven mijn werknemers inzetbaar voor de arbeidsmarkt?
Dat de overheid zich steeds verder terug trekt op het gebied van de sociale zekerheid merken ze bij VolkerWessels ook. ‘De overheid laat in haar kielzog een enorme complexiteit aan HR gerelateerde wet- en regelgeving achter’, aldus directeur Corporate Risk & Insurance Hans Gorrée. Veel nieuwe ontwikkelingen maar niet allemaal slecht volgens Gorrée, zo zijn ze bij VolkerWessels blij met het eigenrisicodragerschap en zien ze veel kansen om verzuim te reduceren. Maar er blijven ook een paar belangrijke vraagstukken liggen bij het bouwbedrijf, hou houd je bijvoorbeeld je werknemers fit tot hun 67ste?
Lees verder  
 
 
 
Verbetering hybride stelsel financiering WGA
 
Het wetsvoorstel wordt nog nader uitgewerkt, maar er is al aangekondigd dat de publieke WGA premie vanaf 2017 een afspiegeling wordt van het eigen WGA instroomprofiel. Hiermee wordt een belangrijk verschil tussen UWV en private verzekeraars opgeheven. Re-integratie mogelijkheden zullen hierdoor centraler komen te staan bij de afweging van de financieringsopties.
Lees verder  
 
 
 

 
 
De 3 belangrijkste wijzigingen van de WWZ
 
Begin 2015 is een deel van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) van kracht gegaan. Per 1 juli treedt de tweede serie wijzigingen in werking. Voor werkgevers veranderen enkele zaken die van grote invloed kunnen zijn op het personeelsbeleid. We sommen de drie belangrijkste wijzigingen voor u op.
Lees verder  
 
 
 
 
Wie betaalt de hoge kosten van niet- werkgerelateerd verzuim?
 
Is het terecht dat u volledig opdraait voor de gevolgen van het sportongeval van uw werknemer? Volgens TNO heeft 70% van het ziekteverzuim niets te maken met werk. Maar toch draagt u als werkgever hiervoor de verantwoordelijkheid. De VVD vindt dat niet terecht en is van mening dat de werknemer zelf meer verantwoordelijkheid moet gaat dragen. Hoe precies?
Lees verder  
 
 
 
Voorkom uitval door te sturen op arbeidsmobiliteit
 
Werknemers die op de goede plek zitten zijn gemotiveerder. En wie als werkgever excellent wil presteren, is afhankelijk van gemotiveerde werknemers. Daarvoor is het van belang goed te sturen op arbeidsmobiliteit. Zo verhoogt u niet alleen de omzet, maar verlaagt u ook onnodige kosten van uitval. Een win-winsituatie dus.
 
Hoe u dit doet  
 
 
 
 
Versoepeling premiekorting jongeren
 
Vanaf 1 juli 2015 kunt u nu ook de premiekorting jongeren toepassen voor dienstverbanden vanaf 24 uur. In de huidige regeling kan dit pas vanaf 32 uur. De regeling die werkgevers financieel tegemoet komt wanneer zij werkloze jongeren aannemen, is sinds 1 juli 2014 van kracht. Het aantal aanvragen is tot nu toe echter gering omdat er een aantal haken en ogen aan zitten.
 
Lees verder  
 
 
 
  Website   
 
 
 
HRControlNet
 
Goede rapportages zijn steeds belangrijker om uw risicoprofiel inzichtelijk te houden zodat u daarop proactief kunt acteren.  Vanaf deze week heeft u binnen HRControlNet de beschikking over uitgebreide dashboards die u een helder inzicht geven in uw WIA populatie. Dit is slechts het begin, de mogelijkheid om verschillende rapportages te maken wordt komende periode verder uitgebreid.
 
Lees verder  
 
 
 
 
Wist u dat...
 
...u sinds 2 juni weer uw aanvraag voor subsidieregeling praktijkleren kunt indienen?
 
Lees verder  
 
 

U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van Robidus.
Doorsturen | Reageren | Afmelden