Heeft u wellicht al arbeidsbeperkten in dienst?
    Kosten voor arbeidsongeschikte werknemers stijgen
    Samenvoeging WGA- vast en -flex definitief uitgesteld
    Poortcontrole reduceert kosten
Benut u wel alle regelingen?
 
 
 
Heeft u wellicht al arbeidsbeperkten in dienst?
Werkgevers moeten banen gaan creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Waarschijnlijk bent u echter al verder dan u denkt. De kans is namelijk groot dat er al mensen met een arbeidsbeperking in uw organisatie werken.
Lees verder  
 
 
 
Kosten voor arbeidsongeschikte werknemers stijgen
 
Per 1 juli is het nieuwe ontslagrecht van kracht, zoals verwoord in de Wet werk en zekerheid. Zo krijgt in principe elke werknemer recht op een transitievergoeding. Deze vergoeding is bedoeld om mensen te helpen bij het vinden van een volgende baan. Omdat er geen uitzonderingen in de wet zijn opgenomen, is de vergoeding ook van toepassing op mensen die door gehele of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid uit dienst gaan. Hierdoor stijgen de aan de werkgever toerekenbare kosten van arbeidsongeschikte werknemers aanzienlijk, maar is dit wel terecht?
Lees verder  
 
 
 
 
 
Samenvoeging WGA -vast en -flex definitief uitgesteld
 
De samenvoeging van de WGA –vast en –flex is definitief verschoven van 1 januari 2016 naar 1 januari 2017. Vanaf die datum geldt er één WGA risico, voor zowel medewerkers in vaste dienst als voor flexwerkers. Middels het eigenrisicodragerschap krijgt u als werkgever dan grip op de totale arbeidsongeschiktheidskosten, nu kan dat alleen nog maar bij de WGA vast. Robidus heeft aangegeven dat het uitstel mede gebruikt moet worden om een aantal hiaten in het huidige systeem aan te pakken.
Lees verder  
 
 
 
 
Poortcontrole reduceert kosten
 
Het Robidus ZW Service Center voert na ontvangst van een ziekmelding een uitgebreide "poortcontrole" uit. In deze controle wordt beoordeeld of een ziekmelding aan u mag worden toegerekend of dat er uitsluitingsgronden zijn waardoor de kosten van de uitkering niet aan u toegerekend mogen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand met een zogenaamde no-risk status. Uit analyse blijkt dat Robidus 35% van de ziekmeldingen aan de poort afvangt. Minder uitkeringslasten voor u en geen nadelige financiële gevolgen voor uw voormalig werknemer.
 
Lees verder  
 
 
 
 
 
Beperken kosten arbeidsongeschiktheid
 
De overheid legt de kosten van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid grotendeels bij werkgevers neer. Dit betekent dat u ook mogelijkheden krijgt om te sturen op die kosten en zo de financiële schade te beperken.
 
Download de whitepaper  
 
 
 
  Website   
 
 
 
Benut u wel alle regelingen?
 
De overheid verstrekt tal van korting- en subsidieregelingen voor het in dienst nemen van specifieke groepen werknemers. Het doel hiervan is om werkgevers te stimuleren deze categorie werknemers in dienst te nemen én te houden. Het benutten van deze regelingen kan zeer attractief zijn, mits u voldoet aan alle compliance-eisen.
 
Lees verder  
 
 
 
 
100 % HRControlNet
Seminar

De unieke software van Robidus, HRControlNet, zorgt ervoor dat u grip houdt op uw kosten. HRControlNet is volop in ontwikkeling.
Benieuwd naar de nieuwste functionaliteiten binnen HRControlNet? En wilt u tevens op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen omtrent de Participatiewet, WIA en andere actuele thema's? Meld u dan nu aan voor de HRControlNet dagen.
Lees verder

 
 
 

U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van Robidus.
Doorsturen | Reageren | Afmelden